jordi-150x150

JORDI NAVARRO i MORERA

L’estiu s’acaba i afortunadament aquestes primeres pluges de setembre comencen a refrescar l’ambient. Mentrestant escalfem motors i comencem a enllestir els preparatius per la diada nacional. L’Onze de Setembre d’enguany es presenta candent i serà l’inici d’una campanya intensa que eclosionarà el 27 de setembre.

La CUP-Crida Constituent ha presentat una llista per les comarques gironines de luxe, farcida de gent amb coratge i il·lusió per construir, desobeir quan calgui, i tirar endavant. Una llista equilibrada i representativa de la realitat territorial i social de la nostra demarcació. El moment és històric i totes i tots els integrants de la llista som plenament conscients de la importància i rellevància d’aquestes eleccions, i de la necessitat de traslladar un missatge de ruptura i desobediència amb el marc espanyol sorgit del pacte entre elits del 1978.

La llista brilla amb gent tan fantàstica i singular que acompanyen a l’equip que l’encapçalem, que tenim la sort i l’honor de representar aquest projecte col·lectiu que és la CUP-Crida Constituent. Des del món de l’educació pública fins a l’ecologisme actiu, passant per les reivindicacions de la sanitat pública, la lluita pel català, la lluita anticapitalista i el municipalisme de base. Persones senzilles, compromeses i fermes que són presents a la llista i fan pinya al cantó de la reivindicació dels Països Catalans. Tots i totes empenyent fort per tombar aquesta estaca que ens oprimeix com a poble i com a classe treballadora.

Les 5 persones que vam ser escollides en un procés horitzontal i democràtic ens sentim molt ben acompanyades en aquest repte, i personalment haig de dir que el nivellàs dels i les que m’envolten fa que em senti una mica petit.

Començant per l’historiador Toni Rico, potser un dels més grans experts de l’obra de Joan Fuster, militant històric de l’esquerra independentista i amic des de fa anys. Seguint per la Marta Ball-Llosera, reconeguda ambientòloga i activista de pedra picada en defensa del patrimoni natural de l’Empordà, persona de tracte afable i flagell d’especuladors i empresaris desaprensius amb el medi ambient. I què dir de l’Elisabet Punset, biòloga i amb una preparació immensa en temes relacionats amb la biotecnologia. Gran coneixedora del món rural i sobretot una ànima jove i amb empenta que imprimeix entusiasme, bon rotllo i cohesió d’equip.

I finalment tenim en Benet Salellas, el nostre cap de llista. Jurista i gran advocat, sobretot és una persona treballadora i implicada des de sempre en les lluites socials, amb gran capacitat de lideratge. És un orgull veure’l defensar totes aquelles persones víctimes dels abusos del sistema i la desigualtat, i té una gran empatia i capacitat de generar confiança a amics i companys de militància. La seva trajectòria militant i professional el fan una persona singular i imprescindible en aquest combat contra la Troika i l’estat espanyol. Jo sóc dels que desitjo veure’l en acció al Parlament de Catalunya. Serà el malson dels feixistes del PP i d’altres partits, i rebatrà les fal·làcies de la dreta neoliberal representada a l’arc parlamentari català.

El procés independentista viu un moment complex. Sabem que la dreta sobiranista maldarà per desenvolupar estratègies dilacionistes, i els riscos d’un pacte amb l’estat poden aparèixer en qualsevol cantonada. En Benet Salellas i totes les companyes i companys de la CUP-Crida Constituent són la garantia de que el procés tirarà endavant, perquè la gent de la CUP està plena de coratge i valentia per desobeir i afrontar la ruptura amb totes les seves conseqüències.

Anuncis