benet-150x150   BENET SALELLAS i VILAR (1)

37 anys, llicenciat en filologia i dret, advocat. Sóc pare de dos nens i vaig iniciar-me en l’activisme amb Ajuda Obrera a Bòsnia i en el moviment estudiantil a la UdG (1999-2003) mitjançant el moviment assembleari. És l’època també de la meva participació en el moviment okupa a Girona al Casal Popular Els Químics i el CSO La Proa, espai pel qual vaig ser imputat i acusat. El 2003 impulso amb altres companyes el Centre Social La Màquia a Girona com a espai aglutinador i dinamitzador de lluites -entre elles per exemple la Plataforma Aturem la Guerra i la campanya de suport a l’escamot Dixan o la solidaritat amb Palestina- on seguiré fins al 2007 quan em trasllado a Sant Celoni. És llavors que començo a la CUP, organització a la qual em mantinc i de la qual formo part de la comissió de juristes.

Des de l’advocacia he participat com a defensor en processos polítics a l’Audiència Nacional (antimonàrquics, anarquistes, falsos gihadistes…). També he defensat en els tribunals ordinaris moltes víctimes del sistema econòmic arrossegades en l’engranatge
judicial penal, convertint-me en un assidu visitador de presons. I em sento també orgullós  de l’activisme jurídic realitzat amb els moviments ecologista, feminista i pel dret a l’habitatge.

 

 

Veure articles d’en Benet

Anuncis